Mondmasker verplicht update 29 juli - toezichthouder- registratieplicht

N.a.v. de recente ontwikkelingen van Covid-19, kregen we van Sport Vlaanderen aangepaste sportprotocollen. Hieronder een samenvatting van de aanpassing op 29/07. Wij pasten onze Play Safe & Go-maatregelen hierop aan, want veiligheid komt op de eerste plaats.

• Mondmaskers zijn verplicht op de club vanaf 12 jaar!

Wanneer moet je geen mondmasker op?

als je op het terrein bent als speler of trainer.

als je iets komt eten of drinken aan een tafel in 't Chalet of op het terras.

Enkele concrete voorbeelden:
▪️Ben je toeschouwer op het clubterras en consumeer je daar iets? Geen mondmasker nodig als je aan je tafel zit!
▪️Ben je toeschouwer en ga je met je consumptie aan de draad supporteren? Mondmasker verplicht!
▪️Ben je een speler, trainer of official die zich op het terrein bevindt ter gelegenheid van een tennisuurtje, match of training? Geen mondmasker nodig.

▪️Wil je je op de club verplaatsen? (toilet,naar de tennisballon, naar terrein, naar wedstrijdtafel,...) Mondmasker verplicht!

°Kom je van de parking? Mondmasker verplicht tot aan het terras, 't Chalet of terrein.

• De dubbelpartner (tennis of padel) moet niet meegeteld worden in de sociale bubbel van 5 personen, mits aanwezigheid van een toezichthouder, meerderjarige trainer of begeleider. Dit geldt zowel voor recreatief als competitief tennis en padel. Voor er een dubbelwedstrijd begint, duid je een toezichthouder aan. Dit was ook al zo bij het begin van de Coronamaatregelen toen dubbelspel toegelaten werd. De toezichthouder staat wel in voor de naleving van de social distancing.
  • In elk geval dringt  Tennis Vlaanderen erop aan het aantal verschillende speelpartners te beperken.
  • Drink je achteraf nog iets op het terras of in het Cahlet, vul dan per tafel een registratieformulier in.  Er mogen max. 10 personen aan tafel zitten. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegerekend. Let op: wil je na het sporten nog een drankje nuttigen met je medespelers en kan je niet op 1,5m afstand van elkaar zitten? Dan word je wél geacht die medespeler(s) in je sociale bubbel van 5 op te nemen.

Afschaffingen:

• De Kidstoer van 1 augustus is afgelast
  • De clubavond van 31 juli is afgelast
  • Ook de thuisblijversbarbecue die gepland was in september wordt niet georganiseerd. We zoeken een andere formuleom die dag toch gezamelijk te tennissen
  • Interclub in het najaar wordt door Tennis Vlaanderen afgeschaft
  • Het enkeltornooi gaat voorlopig nog door

Mondmasker verplicht op tennisclub Stekene
tennisclub Stekene